Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barwalder See

Skvělá trasa pro inline brusle v Německu, v oblasti Lužická jezera - má délku zhruba 22 km.

Jezero Bärwalder See je největším jezerem Saska, jeho hloubka je až 58 m. Toto jezero je mezi inlajn oblíbené mimo jiné i díky tomu, že je z Lužických jezer nejblíže Liberci, je vzdáleno zhruba 100km, cesta trvá necelé 2 hodiny.

Délka trasy: 22 km

Šířka trasy: přes 3 m

Povrch: kvalitní asfalt, převážně rovinatý s několika mírnými sjezdy

Popis trasy: Zhruba 22 km dlouhý okruh je tvořen kvalitním asfaltem s šířkou přes 3m. Okruh je poměrně rovinatý, jen s několika sjezdy a mírnými stoupáními. Na trase je několik odpočívadel a stánků s občerstvením.

Okruh nabízí nádherné bruslení v malebné krajině na okraji biosférické rezervace, která kontrastuje s výhledem na chladící věže elektrárny Boxberg. Nedaleko Boxbergu byl vybudován ojedinělý projekt zvaný projekt Ucho Evropy (Das Ohr Europas). Replika lidského ucha má délku 350 m, šířku 250 m a výšku zhruba 18 m. Uvnitř je amfiteátr s 270 místy pro konání různých akcí.

Jezero nabízí kromě úžasného in line bruslení i mnoho dalších možností sportovního vyžití (surfing, jachting, skútry, vodní lyže) a koupání na nádherné pláži s průzračně čistou vodou.

Začátečníci, rodiny s dětmi
Okruh je poměrně dlouhý, ale jelikož je zde opravdu kvalitní asfalt a ne příliš výrazné sjezdy, zvládnou ho i méně zkušení jezdci.

Parkování: okolo jezera je několik vyznačených parkovacích ploch, které jsou napojeny přímo na okruh kolem jezera. Například u městečka Uhyst, dále u Boxberg a u silnice směrem z Uhyst na Klitten.
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Barwalder See

 
 

 

 
Kempy v ČR a SR Katalog Dokempu.cz - průvodce kempy ČR a SR Hotely, penziony a další ubytování v ČR, Hrádek nad Nisou http://www.top-ubytovani-liberec.com - Katalog Ubytování. Městské informační centrum Liberec cyklisté vítáni NAKOLE.CZ bazény, zastřešení Vánoční dárky Liberec.kamzanakupy.cz Katalog ubytování jižní Čechy